Auto Verkoop en advies

aan en verkoop van alle wagens

By - admin

Snel de BPM achterhalen met een BPM calculator

Wie in Nederland een auto of motor koopt, moet hiervoor een Nederlands kenteken aanschaffen en een aanschafbelasting betalen. Tot zo ver niets vreemds. Maar wie een beetje thuis is in de wereld van auto’s weet dat de BPM of motorvoertuigenbelasting in ons land aan de hoge kant is. Sterker nog, de Nederlandse BPM behoort tot de top drie hoogste autobelastingen van heel Europa. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen over de grens kijken wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe auto. Met de BPM calculator bereken je snel en eenvoudig wat je kwijt bent aan BPM.

Een buitenlandse auto tegen een lager belastingtarief?

Een auto kopen in het buitenland lijkt een slimme oplossing om onder die hoge BPM uit te komen. Wanneer die nieuwe bolide echter bij jou thuis op de oprit staat loop je tegen de Nederlandse wet aan, die stelt dat je alsnog die vervelende belasting af moet tikken. Je slimme trucje om minder belasting te betalen lijkt dus in de eerste instantie mislukt. Maar er is een manier om die BPM toch omlaag te krijgen.

Hoe de Belastingdienst je BPM vaststelt

Om te snappen hoe je je BPM verlaagt moet je eerst weten hoe de Belastingdienst normaal gesproken de voertuigenbelasting vaststelt. De fiscus inspecteert namelijk niet iedere auto en elke motor individueel, maar werkt met vaste tabellen. Deze tabellen bevatten alle soorten voertuigen die op de Nederlandse wegen rondrijden, met daarbij hun prijzen. Op basis hiervan hanteren belastinginspecteurs een BPM calculator om zo de bijbehorende belastingtarieven te bepalen.

De tegenbewijsregeling in het kort

De waarde van een auto is echter niet in beton gegoten. Ouderdom, afgelegde kilometers en opgelopen schade brengen de waarde van een voertuig al binnen enkele jaren duizenden euro’s omlaag. De praktijk leert dat de Belastingdienst hiermee onvoldoende rekening houdt bij het inschatten van de waarde van een voertuig. Vandaar dat in 2004 de zogenaamde tegenbewijsregeling is ingevoerd. Met behulp van deze regeling hebben mensen nu de mogelijkheid om zelf de waarde van hun auto of motor te bepalen en door te geven aan de Belastingdienst.

Lagere belastingen met Autotelex’ BPM Calculator

Uiteraard neemt de Belastingdienst geen genoegen met een prijsbepaling op basis van nattevingerwerk. Autotelex kan je helpen een objectieve, redelijke waarde voor je auto vast te stellen. De experts van Autotelex hebben jarenlange ervaring in de autosector, waardoor ze goede contacten hebben met alle denkbare professionals op het gebied van motorvoertuigen. Hierdoor heeft Autotelex toegang tot een brede database met gegevens over zo’n beetje alle soorten auto’s en motoren en hun meest actuele prijzen. Dit stelt Autotelex in staat om maatwerk te leveren met hun BPM calculator.

Bereken vooraf wat je bespaart met de BPM calculator

Voordat je besluit een bolide van over de grens in huis te halen is het verstandig om eerst je voordeel te berekenen met de BPM calculator. Auto’s zijn immers niet goedkoop, en de verschillen tussen een BPM berekening met en zonder goed onderbouwd tegenbewijs kunnen in de duizenden euro’s lopen. Met de BPM calculator van Autotelex selecteer je eenvoudigweg je type auto, het jaar van eerste toelating en andere criteria. Vervolgens voorzien de experts van Autotelex je van een betrouwbare waardeschatting voor het voertuig in kwestie.